Stephanie Roth Quintet

Stephanie Roth Quintet

Dit is het titelloze debuut van zangeres Stephamie Roth welke ze opnam met haar quintet bestaande uit de gerenomeerde jazzmusici pianist Franz von Chossy, contrabassist Sven Schuster, drummer Achim Heine en gitarist Jeen Rab. Ze spelen een opvallend repertoire samengesteld uit jazzstandards, eigen werk, en bijzondere bewerkingen van popcovers.

Tijdens haar opleiding aan het Rottedam’s conservatorium was Stephanie Roth vooral op jazz en Bertold Brecht/Kurt Weil gericht. Het interpreteren van tekst en creëren van sfeer is dan ook de rode draad op deze plaat. Dat begint al met het startnummer welke dusdanig bewerkt is dat ik in eerste instantie helemaal niet doorhad dat het een jazzbewerking van Bowie’s superhit ‘ Let’s Dance’ was.

PJ Harvey’s ‘The Mysterie of Love’ begint met een martelando strijkende contrabas die een uitstapje naar de popafdeling inluidt die met Nick Drake’s ‘River Man’ wordt voortgezet in balladvorm met jazzy kantje, zeer sfeervol. Het album eindigt natuurlijk met een uitbundig en theatraal chaotische versie van Brecht’s ‘Ballad of the Adventureres’ . Verfrissende plaat!

www.stephanierothvocal.com