HARRY VAN LIER – DiGaHoLe

DiGaHoLe

Zanger/bassist/componist Harry van Lier is in zekere zin een laatbloeier, maar ook weer niet. Want in de jaren tachtig van de vorige eeuw reeds maakte hij furore en toerde intensief met  o.a. de band ‘AA and the Doctors’. Toch komt hij pas nu na zijn vijftigste met deze debuutplaat.

Op deze cd horen we elf eigen stukken. Recht toe recht aan rock, blues en country met een rauw randje. Hij wordt in de pers al vergeleken met Johnny Cash en met Lou Reed. Hij zingt inderdaad in de buurt van laatstgenoemde alleen is Harry van Lier als zanger toonvast en wankelt hij niet nerveus in zijn voordracht.

In kleine bezetting, soms slechts alleen met een harmonium, weet Harry van Lier de aandacht te boeien. Hij heeft geen stemverheffing nodig om zijn punt te maken, meestal vertelt hij zijn verhaal met kalme, lage en doorrookte stem. De muzikanten die hem begeleiden, w.o. Hanneke Kappen, leggen de juiste basis met soms lekker rockende uitspattingen maar meestal laidback zodat de baas uitgebreid de ruimte krijgt.

http://www.harryvanlier.nl/